Sparer 70% av oppvarmingen i nytt, stort hus!

Da familien Hagvin i Kongsvinger skulle bygge nytt hus i 2007, hadde de i utgangspunktet tenkt å anvende tradisjonell oppvarming i form av panelovner og lignende. Men med 400m2 boligflate, sier det seg selv at oppvarmingsutgiftene hadde spist godt av familiebudsjettet. Det bruker å være kalde vintre på de traktene.

Spør oss om varmeløsninger »

Oppdaget smartere alternativer

Under en boligmesse kom familien i kontakt med den lokale leverandøren av varmepumper.
- Egentlig en aldri så liten åpenbaring, medgir Tor Egil Hagvin. - Jeg var ikke klar over at vi hadde så mange alternativer å velge mellom, heller ikke hvor mye det var å spare. Etter å ha diskutert ulike løsninger, komfort og besparelser, ble det fort forandring i planene. Elektrisk oppvarming av rom og tappevann var ikke lenger noe alternativ, det var utelukket.

Vannbåren varmeløsning

- På mange måter kan vi si at varmeløsningen er skreddersydd for både tomt og hus. Ved å bore oss ned et par hundre meter der grunnvannstemperaturen er stabil, henter vi rett og slett varmen fra egen tomt. En Bosch væske/vann varmepumpe sørger i neste omgang for å produsere varme til oppvarming av hele huset gjennom et sinnrikt gulvvarmesystem. Rikelig med varmt tappevann blir det også, poengterer Tor Egil. - Vi er en badeglad familie med høyt vannforbruk.

Lunt og behagelig

- Vannbåren gulvvarme er vel kanskje det smarteste trekket vi har gjort her i huset, sier Tor Egil fornøyd. - Det gir en lun og behagelig varme året rundt. Og det er et stabilt system. Så lenge termostaten er riktig innstilt, holder det jevn temperatur selv når gradestokken ute kryper mot minus 40.

Sparer 70 % av oppvarmingsutgiftene

I forhold til tradisjonell elektrisk oppvarming er det mye å hente ved å tenke alternativt. For familien Hagvin utgjør det en besparelse på nærmere 70 % av de totale kostnadene til oppvarming. I dag er familien storfornøyd med det lave strømforbruket. Eller som Tor Egil selv sier det: - Dette er den beste investeringen familien noen gang har gjort.

Kan det være noe for meg?

De stedlige forholdene avgjør hvordan du best kan utnytte energien du har på egen tomt. I utgangspunktet har du mange muligheter: Luft, fjell, jord eller vann. Spør din VB-rørlegger om råd.